Eindhoven naar Alicante // Prijs vliegreis, stad, regio Alicante

Prachtige gouden stranden, bijna het hele jaar door mooi weer en letterlijk aan de Costa Blanca. Veel mensen kun je ’s nachts wakker maken voor een vliegreis naar zo’n prachtig oord. Dit oord ligt gewoon in Europa: het is Alicante! Vanaf Eindhoven Airport kun je lekker goedkoop vliegen naar Alicante! Een retourtje Eindhoven Alicante kan al vanaf onder de €140 met Transavia of met Ryanair (inclusief belastingen en andere toeslagen). Vliegtijd: twee en een half uur.

Er zijn twee vliegtuigmaatschappijen die vanaf Eindhoven Airport naar Alicante vliegen: Transavia en Ryanair. Heb je geen ruimbagage? Dan is Ryanair waarschijnlijk goedkoper. Wel? Dan is het ongeveer dezelfde prijs. Vergelijk de twee maatschappijen in de vergelijker van tix hier rechts!

Vliegen naar Alicante vanaf Eindhoven Airport: Ryanair of Transavia?

Onder de €140 dus. Het is voor de reiziger natuurlijk erg goed dat er twee maatschappijen zijn die de route Eindhoven Alicante in het netwerk hebben. Het zijn ook twee maatschappijen die zowat dagelijks vliegen naar Alicante. Dit bevordert de concurrentie en dus is de prijs van het ticket dat de passagier uiteindelijk betaald lager. Bij Transavia is het zo dat als je ruimbagage mee wilt nemen, het ticket €30-€50 duurder wordt, afhankelijk van het gewicht van je koffer. Bij Ryanair betaal je hier veel meer voor, het ticket zal €50-€70 duurder worden met een stuk ruimbagage. De standaard ticketprijs bij Ryanair is wel vaak weer wat lager, dus uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.

Zowel Ryanair als Transavia vliegen met Boeing 737-800’s, Transavia vliegt ook met Boeing 737-700’s. Beide maatschappijen vliegen ook bijna elke dag op en neer. Met wie je zal gaan vliegen naar Alicante maakt dus qua comfort niet zo veel uit. Wat wel leuk is, is de prijs. Check rechts even wat het goedkoopst is. Soms scheelt het veel geld als je een dagje eerder vertrekt, of een dagje later thuis komt. Kijk daar dus ook even naar!

Alicante Airport en de regio

Met Transavia of Ryanair kun je dus vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Alicante Airport. Dan kom je aan in een prachtig stuk Spanje. Vlakbij Valencia, de Costa Blanca en aan prachtige gouden stranden is dit een echte droomplek. Relax een weekje op het strand of bekijk leuke dingen in de omgeving: bezoek de haven van Alicante  of neem een kijkje in Benidorm. Benidorm is een van de meest extreme vormen van massatoerisme aangezien het strand vol staat met hoogbouw. Dit is al een bezienswaardigheid op zich. Valencia ligt ook relatief dichtbij, net als Elx. De voetbalclub van Valencia kennen we allemaal, maar ook de voetbalclub van Elx speelt voetbal op hoog niveau in Spanje. Het gaat om Elche CF, in het seizoen 2013/2014 promoveerden ze zelfs naar La Liga A. En ja, de streek van Alicante is dol op voetbal.

Alicante Airport ligt iets meer dan 10 kilometer buiten de stad Alicante. Officieel heet het Alicante-Elche Airport. Bijna 14 miljoen passagiers vliegen naar Alicante per jaar, het vliegveld is daarmee drie keer zo groot als Eindhoven Airport. Het heeft sinds 2011 een gloednieuwe terminal, kenners zeggen dat Alicante Airport een van de mooiste vliegvelden van Spanje is!