Vliegen naar Barcelona

De hoofdstad van de provincie Catelonië en van de provincie Barcelona. De tweede stad van Spanje, gelegen vlakbij de Costa Brava. Een stad met een indrukwekkende haven en een vliegveld dat jaarlijks meer dan 35 miljoen mensen vervoert. Het is ook de thuisstad van een van de beste voetbalclubs ter wereld. We hebben het natuurlijk over de stad Barcelona. Barcelona is misschien wel het culturele en toeristische centrum van Spanje. Vliegen naar Barcelona Airport is gelukkig goed mogelijk vanaf Eindhoven Airport!

[notice]Girona of Reus zijn geen voorsteden van Barcelona of iets dergelijks! Hoewel Girona Airport en Reus Airport ook wel eens als ‘Barcelona’ worden aangeduid, zal je niet de eerste zijn die op Girona staat en denkt: hoe kom ik nu naar de stad Barcelona, 100km verderop? Het verschil: El Prat Airpot (het echte vliegveld van Barcelona) is BCN, Girona Airport is GRO en Reus Airport is REU..[/notice]

barcelona beachZeer goedkoop vliegen naar Barcelona!

Boek nu jouw retourtje Eindhoven Barcelona! Voor een bedrag van rond de €200 zit je al in deze prachtige kustplaats. Voor rond de €200 kun je dus met Transavia vliegen naar Barcelona. Let hier wel even op: het gaat om een vlucht naar El Prat Airport, oftewel BCN. Transavia is de prijsvechter dochter van de KLM, je vliegt dus gewoon met een  goede Nederlandse luchtvaartmaatschappij! In een vlucht van iets meer dan 2 uur brengen ze je naar Barcelona. Met de concurrentie van tegenwoordig tussen luchtvaartmaatschappijen was vliegen naar Barcelona nooit zo goedkoop! Als je de goedkoopste dagen uitzoekt, kun je al vanaf €75 een retourtje Eindhoven Barcelona (eind september 2014) boeken voor maar €75! Dit is zonder ruimbagage, dit kost ongeveer €30-€40 meer, afhankelijk van het gewicht.

Afbeelding: een van de prachtige stranden van Barcelona

Meer informatie over de stad en regio

Barcelona zelf is een symbool voor cultuur zelf. De stad in het noordoosten van Spanje telt ruim 5 miljoen inwoners en heeft een heerlijk klimaat. Niet te heet, maar wel heerlijk warm! Logisch ook, want de stad ligt pal aan de Middellandse zee. Symbool voor de stad is natuurlijk de Sagrada Família, de kerk ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudi. Al sinds 1882 wordt er aan deze kerk gebouwd.

camp nou fc barcelonaMaar je gaat niet helemaal vliegen naar Barcelona voor deze kerk. Er zijn gelukkig nog een heleboel andere dingen te doen. Het is bijvoorbeeld erg leuk om gewoon even rond te lopen in de oude stad van Barcelona. Trekt cultuur je niet echt? Dan zijn er natuurlijk ook nog de prachtige (kunstmatig aangelegde) stranden. Een kijkje nemen in het boeiende en drukke nachtleven van Barcelona is eigenlijk ook een must. Voor de voetbalfans is Barcelona ook de thuisstad van voetbalclub FC Barcelona en Espanyol. En een bezoekje brengen aan het stadion van Barcelona (Camp Nou) is ook zeker de moeite waard! Kortom: mocht je binnenkort vliegen naar Barcelona dan kun je jezelf gerust een dikke week vermaken in Barcelona! Nog niet geboekt? Dat kan hier rechts!

Afbeelding: Camp Nou van FC Barcelona

Barcelona Airport

El Prat Airport, oftewel Barcelona Airport, is een groot vliegveld dat 15 kilometer van het stadscentrum ligt. Het verwerkt jaarlijks ruim 35 miljoen passagiers. De transfer naar Barcelona is prima, er is een treinstation in terminal 2. Gratis shuttlebussen rijden tussen terminal 1 en 2. Met de trein ben je binnen een halfuur in het centrum van de stad. Barcelona Airport heeft een gloednieuwe terminal, wat nu terminal 1 wordt genoemd. Er wordt op dit moment gebouwd aan een metroverbinding tussen terminal 1 en de rest van het metronetwerk.