Eindhoven naar Berlijn // vervoer naar stad Berlijn en must-see’s

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Een stad met 3,4 miljoen inwoners en dus na Londen de grootste stad van de Europese Unie. Berlijn is echt een veelzijdige stad. Mocht je gaan vliegen naar Berlijn, dan kom je terecht in een stad met een druk uitgaansleven, veel plek voor cultuur en een interessante geschiedenis.

Vlieg naar Berlijn en bezoek overgebleven stukjes van de Berlijnse muur of ga naar Checkpoint Charlie. Ook kun je de Reichstag in of neem een kijkje bij het holocaustmonument. Het interessante van Berlijn is dat het vroeger in tweeën was gespleten. De stad was tot 1989 verdeeld in oost en west. Het was een direct gevolg van de tweede wereldoorlog en ook van de koude oorlog. Het was destijds een stuk moeilijker om naar Berlijn te vliegen. Tegenwoordig is het gelukkig helemaal niet meer lastig. Met Transavia kon je vroeger 5 dagen per week vanaf Eindhoven naar Berlijn.

Een retourtje van Eindhoven naar Berlijn met Transavia

Je kunt helaas niet meer vanaf Eindhoven naar Berlijn vliegen. Deze bestemming is geschrapt in 2016, wel te boeken via Rotterdam Airport.

Boek nu een retourtje Eindhoven Berlijn, doe het ongeveer een week van tevoren: zo kun je het goedkoopst vliegen naar Berlijn. In een vlucht van circa een uur en een kwartier kom je aan op Berlijn Tegel Airport. Vanaf daar kun je bus 128 nemen die je naar het Kurt Schumacher Platz brengt. Vanaf daar kun je de metro nemen naar andere plekke in Berlijn. Als je het goed doet, kun je voor minder dan €100 een retourtje boeken. Boek nu hier rechts jouw ticket: vliegen naar Berlijn was nog nooit zo makkelijk en goedkoop! Het loont soms wel (€€) om het ticket een paar dagen later of eerder te boeken dan je in eerste instantie van plan was. Transavia is trouwens de prijsvechter dochter van KLM. Je vliegt dus met een Nederlandse vliegtuigmaatschappij! Let goed op dat je wel vanaf en naar het goede vliegveld boekt: Eindhoven is EIN, en Berlijn Tegel Airport is TXL. En er komt nog een toelage bij als je ruimbagage wilt inchecken. Bij Transavia is dat zo’n €30 a €40.

Soms loont het om op een andere dag te vliegen naar Berlijn dan je in eerste instantie gepland had. Op een maandag vertrekken kan zo €60 goedkoper zijn dan op een vrijdag!

Brandenburg Airport en de rest van Berlijn

Vroeger had Berlijn 3 vliegvelden, sinds oktober 2020 is dit nog maar 1 vliegveld met de naam Berlijn Brandenburg Airport. Vaak kom je ’s middags of ’s avonds aan. Via bus 128 kun je dan nog rijden naar een metrostation. Daar kun je voor iets meer dan €7 een dagpas kopen waarmee je via de metro door heel Berlijn kunt reizen. Als je naar Berlijn vliegt, dan kom je niet voor de regio Berlijn. Je komt voor de stad Berlijn. Bezoek de Reichstag (wel van tevoren boeken), de Brandenburger Tor of ga naar Checkpoint Charlie. Bij Checkpoint Charlie is trouwens een interessant museum te vinden over de vluchtpogingen die men deed om naar het westen te gaan. Dit is eigenlijk ook gelijk de hele geschiedenis van Berlijn samengevat. Andere bezienswaardigheden zijn de Siegessäule. Dit is een monument, ter ere van de Pruisische overwinning op Denemarken in 1864. Het monument stond vroeger voor de Rijksdag; Hitler vond hem er niet mooi staan dus het hele monument werd verplaatst naar een andere plek. Ook leuk om te bezoeken is het Potsdamer Platz. Het is een van de bekendste pleinen in Berlijn, tegenwoordig is het helemaal overdekt. Het Potsdamer Platz is het mooist in de avond. Een afbeelding ervan is hier rechtsboven te vinden.