Eindhoven naar Istanbul // vervoer naar centrum Istanbul & must-see’s

Sta je op het punt om een vliegticket van Eindhoven naar Istanbul en terug te boeken? Dit kan niet vanaf Eindhoven maar wel vanaf Schiphol. Er zijn 2 vliegvelden: Sabiha Gokcen Istanbul Airport en Ataturk Istanbul Airport. Je ziet het al, ze heten allebei Istanbul Airport. Ataturk Airport ligt in het westelijk deel van Istanbul, Sabiha Gokcen in het oostelijk. Vanaf Eindhoven Airport wordt er niet meer naar Istanbul gevlogen.

Deze bestemming is geschrapt door Corendon en Transavia.

Corendon en Transavia: vliegtickets van Eindhoven naar Istanbul

Corendon, of eigenlijk Corendon Dutch Airlines (CDA), is een zustermaatschappij van de Turkse vliegtuigmaatschappij Corendon Airlines. Corendon Dutch Airlines staat volledig los van haar moedermaatschappij aangezien de vliegtuigen in Nederland zijn geregistreerd. Corendon vliegt vooral in de zomer naar veel vakantiebestemmingen rond de middellandse Zee. Een retourtje Eindhoven Istanbul met Corendon kostte toen het nog kon meestal iets meer dan €250. Bij Corendon betaal je wel extra geld voor je ruimbagage: €5 voor tot 20 kilogram, €15 van 21 – 30 kilogram. Vanaf 1 januari 2015 gaan deze tarieven omhoog naar €6 en €18. Dit is een enkele reis! Bij een retourtje betaal je dus het dubbele. Dit zijn de tarieven als je het online bijboekt, op de luchthaven kost het altijd meer! Zowel met Corendon als met Transavia vlieg je met een moderne Boeing 737-800 in ongeveer 3 uur naar Istanbul Airport.

Transavia is een 100% dochtermaatschappij van de KLM. Het is de grootste Nederlandse prijsvechter. De ticketprijs naar Istanbul was daarom ook erg laag. Voor een vlucht naar Istanbul komt het ongeveer op hetzelfde neer, hoewel het lijkt dat Transavia toch iets goedkoper was. Ook voor de ruimbagage moet je bij Transavia extra betalen: reken op €40 extra bij een retourtje van Eindhoven naar Istanbul.

Istanbul verbindt Europa en Azië

Istanbul is een prachtige stad. Het is de verbinding tussen de continenten Europa en Azië, en dat vind je ook terug in de stad. De invloeden van zowel Azië als Europese invloeden zijn duidelijk zichtbaar. In het Nederlands wordt het ook wel Istanboel genoemd. Het was ooit de hoofdstad van het grote Ottomaanse Rijk toen het nog de naam Constantinopel droeg. Hoewel het de grootste stad is van Turkije (14 miljoen inwoners) is het niet meer de hoofdstad. De stad ligt deels in Europa en deels in Azië. Istanbul is misschien wel de cultureelste stad ter wereld. De Islamitische en Christelijke gemeenschap leven daar letterlijk naast elkaar. Door Istanbul heen staan daarom veel religieuze gebouwen waaronder de muren die voormalig Constantinopel volledig insloten. Ook de Bosporusbrug (brug van Europa naar Azië) is een echte bezienswaardigheid. Verder staan er in de stad tientallen kerken, moskeeën en synagogen. In de Galatatoren kun je van het uitzicht over stad genieten.

Sabiha Gokcen Airport

Sabiha Gokcen Airport is een vliegveld in het oostelijk deel van Istanbul. Hoewel het in 2009 nog ‘maar’ iets meer dan 6 miljoen passagiers vervoerde, vertrokken hier in 2013 ruim 17 miljoen passagiers. Momenteel wordt er in Istanbul gebouwd aan een supervliegveld dat 150 miljoen passagiers moet kunnen vervoeren. Dit zou het het grootste vliegveld ter wereld maken. Tot die tijd voldoet Sabiha Gokcen prima, de luchthaven is goed bereikbaar via de snel E80. Verder is er in 2008 en 2009 veel geïnvesteerd in het vliegveld, zoveel dat het in in 2010 een prijs kreeg voor het succesvolste Turkse toerisme investeringsproject. Sabiha Gokcen International Airport heeft een gloednieuwe terminal en prima transfer mogelijkheden naar het centrum van Istanbul. Vanaf Sabiha Gokcen kost het ongeveer 70 minuten om het centrum van Istanbul te bereiken met de bus. Airport code: SAW. De vlucht van Eindhoven naar Istanbul was te boeken met Corendon en met Transavia.