Vliegtickets Eindhoven Istanbul

Sta je op het punt om een retourtje eindhoven Istanbul te kopen? Dan moet je wel goed weten op welk vliegveld in Istanbul je zal aankomen. Er zijn namelijk 2 vliegvelden: Sabiha Gokcen Istanbul Airport en Ataturk Istanbul Airport. Je ziet het al, ze heten allebei Istanbul Airport. Ataturk Airport ligt in het westelijk deel van Istanbul, Sabiha Gokcen in het oostelijk. Vanaf Eindhoven Airport wordt er alleen door Corendon en door Transavia gevlogen naar Sabiha Gokcen Istanbul Airport. Bij een retourtje Eindhoven Istanbul land en vertrek je dus op en vanaf het Aziatische continent.

Corendon en Transavia: vliegtickets Eindhoven Istanbul met Corendon

corendon dutch airlines

Deze bestemming is geschrapt met Corendon, ook Transavia schrapt het na april 2016. Wel te boeken vanaf Rotterdam Airport.

Corendon, of eigenlijk Corendon Dutch Airlines (CDA), is een zustermaatschappij van de Turkse vliegtuigmaatschappij Corendon Airlines. Corendon Dutch Airlines staat volledig los van haar moedermaatschappij aangezien de vliegtuigen in Nederland zijn geregistreerd. Corendon vliegt vooral in de zomer naar veel vakantiebestemmingen rond de middellandse Zee. De maatschappij vliegt bijna de hele winter 2014/2015 naar Istanbul, op uitzondering van de laatste twee weken van november en de eerste twee weken van december. Tot en met begin november vliegen ze 4x per week naar Istanbul Sabiha Gokcen (ma-wo-vr-za), midden november 3x per week (ma-wo-zo) en vanaf midden december weer 3x per week (ma-wo-zo). Een retourtje Eindhoven Istanbul met Corendon kost meestal iets meer dan €250. Bij Corendon betaal je wel extra geld voor je ruimbagage: €5 voor tot 20 kilogram, €15 van 21 – 30 kilogram. Vanaf 1 januari 2015 gaan deze tarieven omhoog naar €6 en €18. Dit is een enkele reis! Bij een retourtje betaal je dus het dubbele. Dit zijn de tarieven als je het online bijboekt, op de luchthaven kost het altijd meer! Zowel met Corendon als met Transavia vlieg je met een moderne Boeing 737-800 in ongeveer 3 uur naar Istanbul Airport.

Afbeelding rechtsboven: een Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines

transaviaTransavia is een 100% dochtermaatschappij van de KLM. Het is de grootste Nederlandse prijsvechter. De ticketprijs is daarom ook erg laag. Voor een vlucht naar Istanbul komt het ongeveer op hetzelfde neer, hoewel het lijkt dat Transavia toch iets goedkoper is. Ook voor de ruimbagage moet je bij Transavia extra betalen: reken op €40 extra bij een retourtje Eindhoven Istanbul. Tussen 17 november 2014 en 18 december 2014 vinden er ook bij Transavia geen vluchten naar Istanbul meer plaats. Daarna wordt de dienstregeling hervat (ma-do-zo). Transavia vliegt minimaal tot maart 2015 op Istanbul Gokcen International Airport.

Afbeelding hierboven: een Boeing 737-800 van Transavia

istanbulIstanbul verbindt Europa en Azië

Istanbul is een prachtige stad. Het is de verbinding tussen de continenten Europa en Azië, en dat vind je ook terug in de stad. De invloeden van zowel Azië als Europese invloeden zijn duidelijk zichtbaar. In het Nederlands wordt het ook wel Istanboel genoemd. Het was ooit de hoofdstad van het grote Ottomaanse Rijk toen het nog de naam Constantinopel droeg. Hoewel het de grootste stad is van Turkije (14 miljoen inwoners) is het niet meer de hoofdstad. De stad ligt deels in Europa en deels in Azië. Istanbul is misschien wel de cultureelste stad ter wereld. De Islamitische en Christelijke gemeenschap leven daar letterlijk naast elkaar. Door Istanbul heen staan daarom veel religieuze gebouwen waaronder de muren die voormalig Constantinopel volledig insloten. Ook de Bosporusbrug (brug van Europa naar Azië) is een echte bezienswaardigheid. Verder staan er in de stad tientallen kerken, moskeeën en synagogen. In de Galatatoren kun je van het uitzicht over stad genieten.

Afbeelding hierboven: Istanbul vanaf de Bosporus

Sabiha Gokcen Airport

sabiha gokcen airportSabiha Gokcen Airport is een vliegveld in het oostelijk deel van Istanbul. Hoewel het in 2009 nog ‘maar’ iets meer dan 6 miljoen passagiers vervoerde, vertrokken hier in 2013 ruim 17 miljoen passagiers. Momenteel wordt er in Istanbul gebouwd aan een supervliegveld dat 150 miljoen passagiers moet kunnen vervoeren. Dit zou het het grootste vliegveld ter wereld maken. Tot die tijd voldoet Sabiha Gokcen prima, de luchthaven is goed bereikbaar via de snel E80. Verder is er in 2008 en 2009 veel geïnvesteerd in het vliegveld, zoveel dat het in in 2010 een prijs kreeg voor het succesvolste Turkse toerisme investeringsproject. Sabiha Gokcen International Airport heeft een gloednieuwe terminal en prima transfer mogelijkheden naar het centrum van Istanbul. Vanaf Sabiha Gokcen kost het ongeveer 70 minuten om het centrum van Istanbul te bereiken met de bus. Airport code: SAW. De vlucht Eindhoven Istanbul is te boeken met Corendon en met Transavia, probeer het hiernaast! (rechts)

Afbeelding hierboven: de nieuwe terminal van Sabiha Gokcen Airport