Eindhoven naar Londen // Ryanair, prijs vliegreis, vervoer centrum, must-see’s

Ryanair vliegt dagelijks minimaal twee (soms drie) keer van Eindhoven naar Londen Stansted Airport. Het is altijd minimaal 1 vlucht in de ochtend rond een uur of 8. De tweede vlucht naar Londen Stansted is dan rond 7 uur ’s avonds. De verbinding Eindhoven Londen is een populaire verbinding. In ongeveer een uur vlieg je met een Boeing 737-800 van Ryanair naar de grootste stad van de huidige Europese Unie. Londen is dan ook de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Londen Stansted Airport ligt niet in het centrum van Londen, maar bijna 50 kilometer ten noordoosten van de stad.

Eindhoven naar Londen met Ryanair

Al sinds het begin van 2001, toen Ryanair naar Eindhoven Airport kwam, bestaat de route Eindhoven Londen. Ryanair is tegenwoordig de grootste prijsvechter van Europa. De Ierse maatschappij vervoert jaarlijks ruim 117 miljoen passagiers. Er wordt wel eens geklaagd over de service bij de maatschappij: die is er namelijk niet. Wat wel zeker een goede reden is om voor Ryanair te kiezen, is de prijs. Ryanair noemt zichzelf niet voor niets de ultra low cost maatschappij. Je kunt een retourtje Eindhoven Londen bijvoorbeeld al boeken voor €40. Mocht je ruimbagage bij je hebben, dan komt er wel nog gemiddeld zo’n €70 bij (voor een koffer van 20kg).

Londen en de bezienswaardigheden

De stad Londen heeft zo’n 7,5 miljoen inwoners. 100 jaar geleden was Londen zelfs de grootste stad ter wereld. Londen is voor het Verenigd Koninkrijk niet alleen de hoofdstad. Het is ook het economisch centrum, het politieke centrum, het culturele centrum en het sociale centrum. Bovendien speelt Londen in Europa ook nog een grote rol. Het is in de tweede wereldoorlog hevig gebombardeerd door de Duitsers. Als het luchtalarm weer af ging, schuilden veel mensen in de metro.

Er zijn diverse bezienswaardigheden in de stad. De bekendste is misschien wel de Big Ben, maar ook Buckingham Palace, de Tower Bridge, de Tower of Londen en de Londen Eye zijn beroemd. Het mooiste is dat al deze bezienswaardigheden lopend zijn te bezoeken. De afstand ertussen is namelijk betrekkelijk klein. Mocht het toch te ver zijn dan is er ook de mogelijkheid om de metro te pakken. Dit wordt in Londen ook wel the Underground genoemd.

Stansted Airport

48 kilometer ten noordoosten van Londen bevindt zich Stansted Airport (bekijk de Nederlandse website voor meer informatie over vervoer naar Londen met bijvoorbeeld de trein). De luchthaven is de grootste basis van Ryanair. Van een uitvalsbasis voor Engelse bommenwerpers tijdens de tweede wereldoorlog is de luchthaven uitgegroeid tot het vierde vliegveld van Engeland. De route Eindhoven Londen is maar een van de vele vluchten die dagelijks vertrekken vanaf de luchthaven. De terminal van Stansted Airport is kortgeleden uitgebreid en gerenoveerd, en dat is ook wel nodig met ruim 23 miljoen passagiers per jaar (2022). Onder de terminal van het vliegveld zit een treinstation waarmee je gemakkelijk naar het centrum van Londen kunt reizen. Ook is het vliegveld verbonden met de M11, een van de grootste snelwegen die vanuit Londen richting het noorden gaat. Kortom; het is gewoon een prima vliegveld met een groot voordeel: iedereen die er werkt spreekt tenminste Engels!