Eindhoven naar Málaga // goedkope vliegtickets naar de costa del Sol

Vliegtickets naar Malaga boeken? Snel naar de zon, naar de zuidelijkste stad van Europa aan de Costa del Sol? Dat kan vanaf Eindhoven Airport of vanaf Rotterdam! Vanaf Eindhoven is het wel iets goedkoper. Vliegen naar Malaga kan met twee vliegtuigmaatschappijen: Transavia en Ryanair. De route van Transavia bestaat al sinds november 2006, Ryanair biedt al vliegtickets naar Malaga aan vanaf juni 2010. Terwijl Transavia iedere dag heen en weer vliegt, vliegt Ryanair 4x per week op en neer tussen Eindhoven Airport en Malaga Airport. De keuze die je kunt maken tussen de twee maatschappijen zorgt ervoor dat de vliegtickets naar Malaga vanaf Eindhoven Airport vrij laag zijn!

Wat kies je naar Malaga Airport: Transavia of Ryanair? Wij adviseren om het even uit te zoeken. Houd rekening met de ruimbagage! Niets bij je? Dan is Ryanair waarschijnlijk goedkoper. Wel ruimbagage? Dan is het om het even.

Bij Transavia geniet je overigens wel van meer service dan bij Ryanair.

Transavia of Ryanair voor vliegtickets Malaga?

De tickets vanaf Ryanair zijn voor vliegtickets naar Malaga een stukje goedkoper dan die van Transavia. Meestal scheelt dit zo’n €40. Maar vergeet de ruimbagage niet. Bij beide maatschappijen moet je extra betalen voor als je een koffer in het ruim wilt meenemen. Stel je hebt een koffer van 20kg. Bij Ryanair komt er dan €70 bij, Transavia rekent ‘slechts’ €40 extra. Verder geniet je bij Transavia de luxe van Nederlands cabinepersoneel. Bij Ryanair (een Ierse maatschappij) is dit niet zo. Heb je geen ruimbagage, en past alles dus in je handbagage? Dan is Ryanair wel een stuk goedkoper. De goedkoopste vliegtickets Malaga boeken is dus wel even wat uitzoekwerk.

Wat is er eigenlijk te doen in Malaga?

Malaga staat niet bekend om de rijke cultuur. Wel is de ideale plek voor een strandvakantie in Málaga. Het is niet voor niets de zuidelijkste stad van het Europese continent. Zelfs in oktober is de gemiddelde maximum temperatuur nog 23 graden Celsius. In de zomer is het helemaal ideaal: temperaturen van 35 graden zijn helemaal geen uitzondering! Het zeewater is dan ook gewoon heerlijk: gemiddeld 22 graden. Qua inwoners komt Malaga op een zesde plek als we naar enkel Spaanse steden kijken. In het zomerseizoen komen er via Malaga Airport echter miljoenen toeristen naar deze regio. Malaga Airport brengt meer dan 18 miljoen toeristen per jaar naar het vliegveld toe (2022). Als je jouw vliegtickets Malaga wilt boeken, dan ben je vanaf Eindhoven ongeveer €120 kwijt.

Er is wel iets meer te doen in Malaga dan alleen zon, zee en strand. Behalve een vliegveld heeft Malaga bijvoorbeeld een vrij grote haven. Aan de haven zit een prachtig winkelcentrum, Muelle Uno. Lekker shoppen met een keuze tussen meer dan 70 winkels, tijdens een wandeling aan de zee is natuurlijk niet mis. Er is verder een sea life aquarium, genaamd Sea Life Benalmádena, het picassomuseum bevindt zich in Malaga en Marbella is om de hoek. Er is verder een groot kasteel in de stad: kasteel Fibralfaro. Dit werd door een islamitische koning gebouwd. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister: je hebt vanaf het kasteel een prachtig uitzicht op de stad Malaga, op de haven van Malaga en op de Costa del Sol. Op de afbeelding hiernaast is dat goed te zien. Kortom, Malaga is een plek waar veel toeristen heenkomen om de Spaansje cultuur mee te maken. Zeker tijdens de Feria Málaga, een jaarlijks terugkerende feestweek in Malaga (medio augustus), is het heel druk in de regio. Genoeg reden dus om nu jouw vliegtickets naar Malaga Airport te boeken!