Eindhoven naar Napels met Ryanair // Prijs vliegreis, stad, regio Napels

Napels is een van de grootste steden van Italië. Met bijna een miljoen inwoners is het ook de 18e stad van de Europese Unie. De havenstad wordt met Eindhoven Airport verbonden door Ryanair. Wil je vliegen naar Napels? Pas dan op voor de vulkaan Vesuvius, volgens sommige vulkanologen staat de vulkaan op uitbarsten.. Napels heeft trouwens ook wel een verleden met de vulkaan.. De laatste grote uitbarsting van de Vesuvius was in 1906. Het gevolg was grote schade in de stad. Ongeveer 500 Napolitanen verloren het leven. Net zo chaotisch als een vulkaan kan zijn, is Napels ook een hele chaotische stad. De chaos in Napels doet absoluut niet onder voor de chaos in grote zuid-Amerikaanse steden. Snel verkeer, gammele auto’s en bussen en scheve straten zijn de karakteristieken van de stad. Maar deze scheve en smalle straatjes in het historisch centrum zorgen dat een bezoekje aan Napels voor velen wel een unieke ervaring is! Het bekende gezegde luidt dan ook niet voor niets: eerst Napels zien en dan pas sterven! Wij maken ervan: eerst vanaf Eindhoven met Ryanair vliegen naar Napels, dan pas sterven!

Vliegen naar Napels met Ryanair

Ryanair vliegt 2 keer per week naar deze prachtige stad met een hele interessante geschiedenis. In 2 uur en 10 minuten laat Ryanair je vliegen naar Napels met een moderne Boeing 737-800. Als je voor een retourtje Eindhoven Napels rond de €100 betaalt, dan heb je een goede prijs te pakken. Vergeet niet dat je bij Ryanair (en vele andere prijsvechters) extra moet betalen voor ruimbagage, reken op zo’n €50 voor 2 koffers erbij.

Napels Airport

Napels Airport ligt aan de rand van de stad Napels. Het verwerkte in 2022 bijna 11 miljoen passagiers. Vliegveld Napels heeft slechts een landingsbaan. Aangezien het vliegveld 24 uur per dag open is is dit meer dan genoeg. Als je gaat vliegen naar Napels dan kom je vanaf Eindhoven meestal aan in terminal 1. Napels Airport heeft ook nog een terminal 2. De airport code van Napeles International Airport is NAP. Het vliegveld is de thuisbasis voor Easyjet en Ryanair. Vanaf Eindhoven is Ryanair de enige vliegtuigmaatschappij die naar Napels Airport vliegt. In 20 minuten kun je met de bus naar het centrum van de stad Napels. Als je richting de haven wilt, dan duurt dit iets langer (30 minuten).

Geschiedenis van de stad Napels

De geschiedenis van Napels gaat ver terug. De stad is rond de achtste eeuw voor Christus gesticht door inwoners van een Griekse kolonie, op het vasteland van Italië. Door de invloed van Rome werd het steeds Italiaanser. Napels was in de tijd van het Romeinse Rijk een belangrijke havenstad, het Latijn verdrong langzamerhand het Grieks. In het jaar 79 was de stad Napels het slachtoffer van de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. In de jaren daarna (tot en met omstreeks het jaar 1000) was het een beetje rommelig; verschillende volkeren veroverden (het gebied rond) de stad en zelfs afstammelingen van de Vikingen heersten een tijdje over het gebied. De Spanjaarden veroverden in 1501 het koninkrijk Napels, de stad had toen een inwoneraantal van boven de 200.000. Dat was voor die tijd erg veel: zelfs Rome, Madrid of Amsterdam hadden er niet zo veel. Het was dan ook een tijdje een van de financiële centra van Europa. In het begin van de 19e eeuw brak er een bloeitijd van industrialisatie aan. Door een andere oorlog in 1860 komt daar abrupt een einde aan, Napels is slachtoffer van een kapitaalvlucht naar het noorden van Italië. Dit legt de grondsteen voor de Napolitaanse maffia, de Camorra. In 1906 barstte de Vesuvius weer uit. Het gevolg was grote schade in Napels.

Mocht je binnenkort vliegen naar Napoli en je leest nu over de Napolitaanse maffia.. Hoewel de Camorra (Napolitaanse maffia) erg berucht is, laten ze de toeristen met rust. Zij zijn natuurlijk een grote bron van inkomsten. Je kunt beter goed oppassen voor de scooters op straat die je zowat om je oren vliegen.

Bezienswaardigheden in Napels


Deze interessante geschiedenis zorgt voor interessante architectuur in de stad. Mocht je binnenkort vliegen naar Napels, dan moet je bijvoorbeeld het San Carlo theater gezien hebben. Dit is het oudste operatheater van Europa,. Het komt nog uit de tijd van de Bourbons. Castel Nuovo is een 13e eeuws kasteel met ronde torens wat in de stad staat. Ook staat het Palazzo Reale in de stad; een oud paleis uit de tijd van de Bourbon koningen. Verder is de haven nog steeds heel belangrijk. De haven heeft altijd een belangrijke economische impuls aan de stad gegeven.  Napels Airport in de moderne tijd natuurlijk ook met al die toeristen die dagelijks naar Napels vliegen.. Ook is de Vesuvius natuurlijk nog altijd een leuke bezienswaardigheid. Verder ligt het eiland Procida in de baai van Napels. Een ongerept eiland met prachtige natuur! De stranden van Napels zelf zijn ook niet mis.. Hoewel de winter en de herfst onstuimig kunnen zijn, is de Napolitaanse zomer altijd warm en met weinig regen; ideaal voor het strand! Ten slotte is Napels de thuisstad van voetbalclub SSC Napoli. Het San Paolo stadion is ook zeker wel een bezoekje waard!