Parkeren bij Eindhoven Airport

Parkeren bij Eindhoven Airport is natuurlijk goed mogelijk. Als je bijvoorbeeld een weekje naar Malaga gaat, dan kun je de auto gewoon parkeren op een terrein van de luchthaven. Mocht je dichtbij een (bus)station wonen dan kun je er ook aan denken om het openbaar vervoer te nemen. Misschien iets meer gedoe, maar zeker ook een stuk goedkoper dan parkeren bij Eindhoven Airport.

Vergelijk parkeren bij Eindhoven airport

[notice]PAS OP (januari 2015): Parkeer niet in de woonwijken rondom Eindhoven Airport om parkeerkosten te ontlopen, er is namelijk een verhoogde kans dat je auto wordt vernield. [/notice]

parkeren eindhoven airportParkeren bij Eindhoven Airport

Het is geen verplichting om te parkeren bij Eindhoven Airport zelf, er zijn ook een aantal commerciële bedrijven rond het luchthaventerrein die vaak iets goedkoper zijn dan het vliegveld zelf. Park&Fly, EazzyPark en ParCare zijn enkele voorbeelden. Toch staan deze bedrijven niet goed bekend, op internet zijn veel reviews te vinden van beschadigde auto’s en wachttijden op het shuttlebusje van meer dan een half uur. Vaak wordt dit aangeboden in combinatie met gratis shuttlebussen naar het vliegveld toe. Op deze pagina lichten we de officiële parkeermogelijkheden van Eindhoven Airport toe.

P1 Eindhoven Airport
Iemand afzetten? Dan kun je kort parkeren bij Eindhoven Airport. Je zet je auto gewoon voor het vliegveld neer, bij P1. Dit kost wel €3,50 per uur met een dagmaximum van €32,50. De slogan van P1 klopt ook letterlijk; dichterbij kan niet! P1 wordt ook wel Gold Parking genoemd.

[important]Afbeelding hierboven: een verdeling van de parkeerplaatsen van Eindhoven Airport. Van en naar P8 rijdt er 4x per uur een gratis shuttlebus. Klik erop om de afbeelding groter te maken. [/important]

P3 Eindhoven Airport
P3, oftewel Silver Parking, is op 5 minuten loopafstand van de terminal van Eindhoven Airport. Een dagmaximum van €17,50 per dag. Het is niet de exclusiefste parkeerplaats, maar zeker een goede!

P4 Eindhoven Airport
Bronze Parking kan bij P4, P5 en P8. De parkeerplaatsen P4 en P5 liggen ongeveer even ver weg; 7 minuten loopafstand van de terminal. De prijs gaat wel echt flink omlaag, zeker bij P4. Als er plaatsen beschikbaar zijn, kun je door middel van online reserveren een plekje op P4 reserveren voor slechts €5 per dag. Hoewel, 1, 2, 3 of 4 dagen zijn dezelfde prijs: €20. Vanaf de vijfde dag komt er dan per dag €5 bij. P4 wordt ook wel Budget Parking genoemd.

P5 of P8 Eindhoven Airport
Mocht budget parking niet beschikbaar zijn en je wilt toch lang parkeren, dan is het het beste om naar P5 of P8 te gaan. Deze twee parkeerplaatsen zijn even duur. P5 is op 7 minuten loopafstand van de terminal (aan de andere kant van P4), als deze vol zit dan zul je op P8 moeten gaan staan. P8 is aan de andere kant van het vliegveld. Voorlopig is P8 geopend tijdens de drukste dagen van Eindhoven Airport, van 24 april tot 12 mei en van 30 juni tot en met 24 augustus.  Tussen 04:30 en 01:00 rijdt er 4x per uur een gratis shuttlebus.

Niet officiele aanbieders parkeren vergelijken via Parkos. Hier zitten ook prima aanbieders tussen, je auto staat alleen niet op het terrein van het vliegveld. Dit is vaak wel een stuk goedkoper!