Parkeren bij Eindhoven Airport // Vergelijken, reserveren, parkeren

Parkeren bij Eindhoven Airport is natuurlijk goed mogelijk. Als je bijvoorbeeld een weekje naar Malaga gaat, dan kun je de auto gewoon parkeren op een terrein van de luchthaven. Mocht je dichtbij een (bus)station wonen dan kun je er ook aan denken om het openbaar vervoer te nemen. Misschien iets meer gedoe, maar zeker ook een stuk goedkoper dan parkeren bij Eindhoven Airport.

Parkeer niet in de woonwijken rondom Eindhoven Airport om parkeerkosten te ontlopen, er is namelijk een verhoogde kans dat je auto wordt vernield.

Parkeren bij Eindhoven Airport

Het is geen verplichting om te parkeren bij Eindhoven Airport zelf, er zijn ook een aantal commerciële bedrijven rond het luchthaventerrein die vaak iets goedkoper zijn dan het vliegveld zelf. Park&Fly, EazzyPark en ParCare zijn enkele voorbeelden. Toch staan deze bedrijven niet goed bekend, op internet zijn veel reviews te vinden van beschadigde auto’s en wachttijden op het shuttlebusje van meer dan een half uur. Vaak wordt dit aangeboden in combinatie met gratis shuttlebussen naar het vliegveld toe. Op deze pagina lichten we de officiële parkeermogelijkheden van Eindhoven Airport toe.

P1 Eindhoven Airport
P1 is Gold Parking. Vanwege de bouw van de parkeergarage is parkeren op P1 op dit moment niet mogelijk.

P3 Eindhoven Airport
P3, oftewel Silver Parking, is op 5 minuten loopafstand van de terminal van Eindhoven Airport. Een dagmaximum van €17 per dag. Het is op dit moment de exclusiefste parkeerplaats.

P4 / P5 Eindhoven Airport
Bronze Parking kan bij P4, en P5. De parkeerplaatsen P4 en P5 liggen ongeveer even ver weg; 7 minuten loopafstand van de terminal. Het verschil is dat P4 overdekt is, P5 niet. Als er plaatsen beschikbaar zijn, kun je door middel van online reserveren een plekje op P4 reserveren voor €11 per dag, P5 voor €10 per dag. Hoewel, 1, 2, 3 of 4 dagen is gewoon het aantal dagen keer die prijs. Vanaf de vijfde dag komt er dan per dag €6 / €7 bij, daarna €5 per extra dag.

P8 Eindhoven Airport
Mocht budget parking niet beschikbaar zijn en je wilt toch lang parkeren, dan is het het beste om naar P8 te gaan. Parkeren op P8 Eindhoven Airport is mogelijk vanaf €7 per dag. P8 wordt budget parking genoemd, de parkeerplaats is aan de andere kant van het vliegveld. Er rijdt 3x per uur een gratis shuttle bus heen en weer.

Niet officiele aanbieders parkeren vergelijken via Parkos. Hier zitten ook prima aanbieders tussen, je auto staat alleen niet op het terrein van het vliegveld. Dit is vaak wel een stuk goedkoper!