Eindhoven naar Pisa // Ryanair, toren van Pisa, must-see’s

Als je aan Pisa denkt, denk je waarschijnlijk automatisch aan de scheve toren van Pisa. Dit is dan ook de reden dat zoveel toeristen Pisa bezoeken. Pisa heeft echter nog zoveel meer te ontdekken. Onder meer de historische binnenstad maar ook de naburige stad Florence wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Pisa. Je kunt met de Ierse prijsvechter Ryanair goedkoop van Eindhoven naar Pisa.

Eindhoven naar Pisa

Er gaat in de wintermaanden om de paar dagen een vliegtuig vanaf Eindhoven naar Pisa. Dit geldt wanneer je met Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegt. In het zomerseizoen vliegt Ryanair 7 tot 9x per week naar Pisa. De vliegreis naar Pisa duurt zo’n 1 uur en 30 minuten. Het boeken van een vlucht naar Pisa kan online. Je kunt op de website van Ryanair een ticket boeken. Vliegen naar Pisa kan heel erg voordelig met Ryanair. De Ierse maatschappij staat immers bekend als typische prijsvechter. Een retourticket kan namelijk al vanaf zo’n €50! Dat is natuurlijk helemaal geen geld voor een vliegreis naar centraal-Italië!

Van Eindhoven naar Pisa Airport
Ryanair is een van de belangrijkste gebruikers van het Pisa Airport en ook Easyjet is een relatief grote gebruiker. De luchthaven is ongeveer even groot als Eindhoven Airport. Een andere naam: Galilei International Airport. Vliegveld Pisa ligt nog minder dan 6 kilometer van de stad Pisa vandaan. De afstand tot Florence is wel veel meer: 80 kilometer. Met de ‘city bus’ kun je met het openbaar vervoer naar het centrum van Pisa reizen. In 6 minuten en voor €1,20 ben je al in het centrum van Pisa, waar ook een treinstation is. Tickets voor deze bus naar Pisa kunnen worden aangeschaft op het vliegveld. Treintickets voor €8 naar het centrum van Florence kunnen vervolgens op het treinstation Pisa worden gekocht. In een uur ben je dan in Florence!

Bezienswaardigheden in Pisa

De toren van Pisa is natuurlijk de belangrijkste trekpleister. Sommige mensen vliegen naar Pisa voor alleen deze klokkentoren. Dat is jammer want er is veel meer dan alleen die toren, maar we moeten toegeven dat deze toren wel het mooist is in Pisa. De klokkentoren, in het Italiaans een Campanile, is naar alle waarschijnlijkheid ontworpen door Diotisalvi. Men was van plan om een verticale toren te bouwen, maar na het starten van de bouw begon de toren al af te hellen. Het heeft in totaal tweehonderd jaar geduurd alvorens de toren klaar was. De klokkentoren heeft zes verdiepingen, met bovenaan een klokkenkamer. In de laatste paar decennia zijn er diverse ingrepen gedaan om te voorkomen dat de toren verder zou wegzakken. De werkzaamheden moesten er voor zorgen dat de toren de eerstkomende 300 jaar niet omvalt. Lange tijd was de toren zelfs voor publiek gesloten, maar sinds 2001 is de trap naar de top weer open.

Andere bezienswaardigheden dan alleen de toren
Verder vind je in Pisa nog andere bezienswaardigheden als de Dom van Pisa, het ridderplein (Piazza dei Cavalieri), de botanische tuinen, de doopkapel (Battistero), de Universiteit van Pisa, Tuttomondo, het kerkje Santa Maria della Spina en Piazza Garibaldi. De meeste oude Italiaanse steden zijn overigens ware openlucht-musea en daar komen dan nog eens de bezienswaardige kerkgebouwen, de ophoping van meesterwerken in de musea, de schilderachtige huizen en de vele pleinen bij. Wie gaat vliegen naar Pisa en veel dingen wil zien moet eigenlijk een programma uitstippelen en zich verdiepen in de geschiedenis van de stad. Dan gaat een stad als Pisa veel meer leven dan wanneer je doelloos rondslentert. De cultuur in de rest van de regio Toscane is natuurlijk prachtig. Het landschap is er mooi met vele glooiende heuvels, olijfbomen, boerenhoeves her en de verspreid en cipressen.

Pisa in de winter
Je kunt Pisa in de zomer bezoeken, maar een vakantie in de winter is ook mogelijk. Wintersport in de Toscane? Ja, het is mogelijk. De toppen van de Apennijnen zijn in de winter namelijk wit. Je kunt naast het skiën natuurlijk ook prima cultuur snuiven in een stad als Pisa, maar ook Florence speelt in op de behoeften van de wintersportliefhebber. Je hebt hier diverse arrangementen, waardoor je het skiën kunt combineren met het bezoeken van de vele bezienswaardigheden. Dus ook in de winter is het het waard om te vliegen naar Pisa, voor zowel wintersport als een vakantie in de zomer. Tickets naar Pisa zijn gelukkig het hele jaar te boeken.