Prijzenoorlog op Nederlandse luchthavens

Ryanair voorspelt een prijzenoorlog op Nederlandse luchthavens. Commercieel directeur Kenny Jacobs van de Ierse prijsvechter zei dat gisteren in een interview met het ANP. Vooral het aanbod vanaf Eindhoven Airport wordt komend seizoen uitgebreid met vijf nieuwe bestemmingen. Vooral in Nederland zou het bedrijf nog veel marktaandeel willen winnen.

Eindhoven Airport krijgt via Ryanair vijf nieuwe bestemmingen

We zijn de grootste op de tweede luchthaven in het land, toch heeft Ryanair slechts een marktaandeel van 4%. In heel Europa is dat 14%. Waar dat aan ligt, is Ryanair niet duidelijk. Daarom breiden ze uit vanaf Eindhoven: Lissabon zal dagelijks worden aangevlogen, Madrid 3x per week, Manchester 4x per week, Tenerife 1x per week en Turijn 3x per week. Ook naar Stansted Airport zal vanaf komende zomer niet 1x worden gevlogen, maar 2x.

Vanaf het najaar van 2015 zal Ryanair waarschijnlijk ook een basis openen op Schiphol. Over de landingsrechten wordt nu onderhandeld. Ze hadden het al vanaf het najaar van 2014 willen doen; toen waren er echter niet genoeg vliegtuigen. In 2015 zou dat geen probleem meer moeten zijn.

Ook werd er al gesproken over Lelystad, maar aangezien dit pas vanaf op zijn vroegst in 2018 zal gaan spelen, wil de commercieel directeur daar niets over kwijt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.