Eindhoven naar Rome // Prijs vliegreis, stad, regio Rome

Een weekje (of een weekendje) naar de hoofdstad van Italië met de grootste prijsvechter van Europa? Ontdek het echte Italië in de stad op de zeven heuvels en vlieg met Ryanair vanaf Eindhoven naar Rome! De route Eindhoven Rome wordt 1x per dag door Ryanair gevlogen. Ryanair vliegt uitsluitend met nieuwe Boeing 737-800 toestellen, dus ook op een retourtje Eindhoven Rome. In een vlucht van 2 uur en een kwartier brengt zo’n vliegtuig je naar Ciampino Rome Airport, net ten zuiden van de stad Rome.

Rome is niet alleen de hoofdstad van Italië, het is ook nog de grootste stad van Italië. Rome heeft namelijk bijna 3 miljoen inwoners. Het is qua westerse cultuur een van de belangrijkste  steden in Europa. Dat het stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, dat het tijdens de tweede wereldoorlog slechts eenmaal is gebombardeerd en dat het de hoofdstad was van elk rijk dat in de geschiedenis over de regio Lazio heerste, geeft het belang van de stad goed aan.

Ryanair vliegt op de route Eindhoven Rome naar Ciampino Airport. Dit vliegveld ligt, in tegenstelling tot andere ‘budget vliegvelden’ dichterbij de stad dan het grootste vliegveld van Rome (Fiumicino).

Met Ryanair: Eindhoven Rome

Ryanair is de grootste prijsvechter van Europa. Met nu al meer dan 300 vliegtuigen en orders voor nog eens 100 stuks vervoerden ze in 2013 ruim 80 miljoen passagiers kriskras door Europa. Vanaf Eindhoven naar Rome vliegen ze vaak op en neer (ongeveer 10x per week). Dit zorgt er ook voor dat de ticketprijs erg laag is. De prijzen variëren van minder dan €100 tot €160 voor een retourtje Eindhoven Rome. Vergeet niet dat er voor ruimbagage bij een heen en terugvlucht moet worden bijbetaald. Dit kost nog ongeveer €70 extra. De route Eindhoven Rome Ciampino bestaat overigens al sinds 2004!

Rome – de stad

Rome is een fascinerende stad met vele mythes (die al beginnen vanaf de oprichting van de stad). De hoofdstad van het huidige Italië is vroeger tot het jaar 395 de hoofdstad van het Romeinse Keizerrijk geweest. De stad telde toen al meer dan een miljoen inwoners. Rome is ook de stad waar de paus zetelt. Het is de plek waar ook Vaticaanstad ligt. Door dat laatstgenoemde feit is de stad grotendeels gespaard in de tweede wereldoorlog. Het is slechts eenmalig gebombardeerd door de Amerikaanse luchtmacht. De stad strekt zich helemaal uit tot de Middellandse Zee. Door het heerlijke mediterraan klimaat is het een ideale bestemming voor een vakantie met wat cultuur. Bekende bezienswaardigheden in de stad Rome zijn het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon.

Rome Airport

Er zijn twee grotere vliegvelden in Rome. Fiumicino – Rome Leonardo Da Vinci International Airport is met ongeveer 41 miljoen passagiers per jaar de grootste. Dit vliegveld wordt meestal echt ‘Rome Airport’ genoemd, of Rome Fiumicino Airport, met de airport code FCO. De luchthaven ligt tussen de stad Rome en de zee in. G.B. Pastine International Airport, ook wel Rome Ciampino Airport genoemd, is met zo’n 6 miljoen passagiers per jaar het tweede vliegveld van Rome. Ciampino Rome Airport ligt ten zuidwesten van de stad. Dit kleinere vliegveld wordt vooral gebruikt door prijsvechters zoals Ryanair en Wizz Air. De route Eindhoven Rome gaat echter naar Fiumicino Airport. IATA Airport code: FCO.