Transavia groeit op vliegveld Eindhoven

Transavia gaat in het komende voorjaar flink uitbreiden op thuishaven Eindhoven Airport. Zo gaat de dochtermaatschappij van Air France-KLM nieuwe bestemmingen toevoegen aan de lijst, zoals Kopenhagen en Barcelona. Ook zullen er meer vluchten vertrekken.

Transavia, de budgetdochter van Air France-KLM zal de komende tijd inzetten op groei. Zo zullen zij in de zomer van 2016 ruim 450 duizend extra stoelen beschikbaar stellen. Met deze zaken wil de maatschappij zich vooral gaan richten op de zakelijke reizigers.

Bezuinigen

Directeur Matthijs ten Brink had aan ANP laten weten dat het bedrijf eerst moest bezuinigen voordat de groeiplannen werden uitgevoerd. Zo meldde hij: ‘’Met het verlagen van de kosten zetten we goede stappen.’’ De extra stoelen zullen vooral gebruikt worden door zakelijke reizigers, vooral omdat er ook nieuwe vertrektijden aan de vluchten worden gekoppeld.

Verder mikt Transavia ook op de groei van het aantal passagiers. In 2014 hadden ze ruim 6,5 miljoen passagiers vervoerd. In 2019 willen ze dat aantal opschroeven tot 10 miljoen. Hiervoor gaan ze nog tien extra vliegtuigen toevoegen aan de vloot. Hiermee komt het totaalaantal vliegtuigen op 40. De eerste stap hiervoor wordt volgend jaar gezet, waarin alvast 3 nieuwe toestellen worden aangeschaft.

Toekomst van Eindhoven Airport

Eindhoven zal in de toekomst dus meer passagiers verwerken. Dit komt niet alleen door plannen van Transavia, want ook andere maatschappijen zullen Eindhoven toevoegen aan hun lijst van bestemmingen. Zo besloot de Spaanse vliegmaatschappij Vueling om ook vanaf Eindhoven te gaan vliegen. Dit gaan ze vanaf april vier keer per week doen met een vlucht naar Barcelona.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.