Vueling komt naar Eindhoven Airport

Volgend jaar april komt de Spaanse prijsvechter Vueling naar Eindhoven Airport. Dat meldt de Spaanse low-cost vliegtuigmaatschappij op de eigen website. Ook zullen ze neerstrijken op Maastricht-Aachen Airport.

Drie tot vier keer per week naar Barcelona Airport

In de zomer zal Vueling vier keer per week naar El Prat Barcelona Airport vliegen, in de winter drie keer per week. Dat betekent directe concurrentie voor Transavia, en een klein beetje extra concurrentie voor de grootste vliegtuigmaatschappij van Eindhoven Airport: Ryanair. Die vliegen nu meerdere keren per week naar Girona Airport, een vliegveld 100 kilometer ten noorden van de echte luchthaven van Barcelona: El Prat Airport (BCN). Dit is het vliegveld waar Vueling ook heen gaat vliegen. Momenteel vliegt dus alleen nog Transavia op El Prat Barcelona Airport.

Vueling is onderdeel van de International Airlines Group. Tot IAG behoren ook British Airways en het eveneens Spaanse Iberia. Er wordt verwacht dat de banden tussen Eindhoven Airport (EIN) en Vueling de komende jaren beter worden. Concrete plannen zijn er nog niet maar de uitbreiding naar Eindhoven behoort tot de logische strategie van de Spaanse prijsvechter. De aankondiging van Vueling is een opsteker voor de Brabantse luchthaven. De eerste long-haul bestemmingen via TUI Nederland zagen ze namelijk aan hun neus voorbij gaan. TUI Nederland had plannen om vanaf Eindhoven te vliegen naar Curaçao en Aruba, het kabinet vond echter dat de faciliteiten voor controles om drugssmokkel tegen te gaan onvoldoende waren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.